mofetta.jpg
Ma 2022. augusztus 12., péntek, Klára napja van.
Címlap Önkormányzat A helyi identitás és kohézió erősítése Mátraderecskén

A helyi identitás és kohézió erősítése Mátraderecskén

Projekt azonosítószáma:TOP-5.3.1-16-HE1-2017-00007

Projekt címe: Ahelyi identitás és kohézió erősítése Mátraderecskén

Projekt összköltsége: 45.992.602 Ft

Rövid összefoglalás a projektről

Projektünkkonzorciumi formában valósul meg a Forti Pectore Egyesülettel, melynek átfogócélja helyi közösségek fejlesztése elsősorban Mátraderecske község közösségikezdeményező- és cselekvőképességének fejlesztésével, a közösségiszerepvállalás erősödésével.

A projekt keretében megvalósuló tevékenységek:

A helyi identitás és kohézió erősítése Mátraderecskén elnevezésűprojekt lehetőséget teremt arra, hogy olyan tevékenységek, akciók és programokvalósuljanak meg a településen, melyek a közösségi együttműködést dinamizáljákés fenntartják. A tevékenységek által a helyi hagyományok feltárására és annakfelelevenítésére, közösségi találkozók, kiállítások szervezésére van lehetőségetelepülésünknek. A helyi és térségi történelem feltárása, a mindennapok megörökítése,a generációk közötti tudásátadás, előadások, kulturális programok mindhozzájárulnak ahhoz, hogy minőségi változást eredményezzenek a településközösségi életében.

A különbözőprogramok megvalósítása mellett Információs Pont kerül kialakításra MátraderecskeÖnkormányzati Hivatalában, mely segíti a lakosság folyamatos tájékoztatását.Emellett bűnmegelőzést célzó és közbiztonságot javító programok kerülnek atelepülésen megrendezésre.

Választható, önállóan nem támogatható tevékenységek:

A projekt keretében megvalósuló akciók, közösségitevékenységek, események, programok, folyamatok és együttműködések megvalósításáhozszükséges eszközbeszerzés is segíti a minőségi szolgáltatás nyújtását.

A programoklebonyolítására 41 hónap áll rendelkezésre, 2018. szeptember 01-től 2022.januári 31-ig.

szecheniy_2020